Praktijk op weg Bleiswijk | Relatie
121
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-121,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Relatie

Ook een relatie is ‘op weg’ zijn, maar dan samen. Als er liefde en verbondenheid is kunnen jullie samen genieten van het goede, elkaar steunen bij verdriet en tegenslag en de voordelen van jullie eigen identiteit en verschillen zien.

Maar wát als het anders is… Als jullie elkaar niet meer begrijpen, langs elkaar heen leven. Als er veel stress, pijn en teleurstelling is. Soms alleen nog maar verwijten en ruzies, of juist stiltes. De aanraking en passie kunnen weg zijn, alleen nog maar verwijdering wordt gevoeld. Zo kunnen bijvoorbeeld sleur, vreemdgaan, ziekte, moeilijkheden rond de kinderen, ontslag of financiële problemen een relatie sterk onder druk zetten.

 

  • Zit jullie relatie in een dip en willen jullie graag weer meer verbinding?
  • Denken jullie samen in een negatieve vicieuze cirkel te zitten en willen jullie zo niet langer verder?
  • Lijkt het alsof jullie op een doodlopende weg zitten en zijn jullie bang dat jullie relatie zal stranden?

 

Neem contact op! In het kennismakingsgesprek kijken we wat jullie verwachtingen zijn en wat jullie hopen te bereiken. We kijken of er een klik is en ik leg uit wat ik te bieden heb aan begeleiding.

Bij EFT (Emotionally Focused Therapy) staat centraal dat mensen gericht zijn op verbinding in een relatie. Mensen lijden er onder als de verbinding niet meer goed is, als het niet meer veilig voelt bij elkaar. Negatieve patronen in een relatie kunnen snel een gewoonte worden. Het is belangrijk om dan weer afgestemd te raken op elkaar, om elkaar weer emotioneel ‘te horen’. Bij de relatiegesprekken brengen we eerst alle elementen die een rol spelen in kaart. Ook kijken we naar ingesleten patronen en pijnplekken. Jullie krijgen handvatten om een laag dieper te kijken bij een conflict, zodat jullie elkaar beter begrijpen. Een paar gesprekken kunnen al een positief effect hebben. Gemiddeld is een traject van 7 à 9 sessies nodig.

Foto pexels-photo-984949