Praktijk op weg Bleiswijk | Relatietherapie
121
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-121,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Relatietherapie

Ook een relatie is ‘op weg’ zijn, maar dan samen. Een relatie goed houden gaat niet vanzelf, maar is een zoektocht en vraagt constante afstemming. Als er liefde en verbondenheid is kunnen jullie samen genieten van het goede, elkaar steunen bij verdriet en zien jullie de voordelen van verschillen.

Maar soms is het anders…

Jullie begrijpen elkaar niet meer, en vaak is er ruzie. Of jullie trekken je terug en leven langs elkaar heen. Relatieproblemen kunnen veel stress veroorzaken, seksuele problemen, slaapproblemen of gevoelens van schuld of waardeloosheid. Ook vreemdgaan, ziekte, moeilijkheden rond kinderen, ontslag of financiële problemen kunnen een relatie sterk onder druk zetten.

 

  • Zit jullie relatie in een dip en willen jullie graag meer contact met elkaar?
  • Zitten jullie samen in een negatieve vicieuze cirkel en willen jullie zo niet langer verder?
  • Lijkt het alsof jullie op een doodlopende weg zitten en zijn jullie bang dat jullie relatie zal stranden?

 

Neem contact op! In het eerste gesprek kijken we wat jullie hulpvraag is en wat jullie verwachtingen zijn. We kijken of er een klik is en ik leg uit wat ik te bieden heb aan begeleiding. Ik werk vooral via de EFT-methode (Emotionally Focused Therapy). Bij EFT staat centraal dat mensen gericht zijn op verbinding in een relatie. Mensen lijden eronder als de verbinding niet goed is, als het niet meer veilig voelt bij elkaar. Negatieve patronen kunnen snel een gewoonte worden. Het is belangrijk om dan weer afgestemd te raken op elkaar, om elkaar weer ’emotioneel te horen’. Bij de relatiegesprekken brengen we eerst alle elementen die een rol spelen in kaart. Ook kijken we naar ingesleten patronen en pijnplekken. Jullie krijgen handvatten om een laag dieper te kijken bij een conflict, zodat jullie elkaar beter begrijpen. Een aantal gesprekken kunnen al een positief effect hebben, dus schroom niet om contact op te nemen.

Foto pexels-photo-984949