Praktijk op weg Bleiswijk | Individueel
158
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-158,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Individueel

Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. We bekijken wat je verwachtingen zijn en ik leg uit wat ik te bieden heb. Daarna volgt het intakegesprek en wordt de hulpvraag verder besproken. We onderzoeken welke doelen je wilt bereiken. Op basis daarvan stellen we het behandelplan op. Behalve gesprekken horen ook vaak thuisopdrachten bij de behandeling. Ik ben erop gericht de behandeling zo kort mogelijk te houden. Regelmatig vindt er evaluatie over de voortgang plaats.

 

Ik werk als therapeut integratief. Dit betekent dat ik verschillende elementen gebruik uit bestaande therapieën. Oplossingsgerichte Cognitieve Therapie richt zich op het verbeteren van jouw actuele omstandigheden en vaardigheden. Rationele Emotieve Therapie kan goed helpen om irrationele ideeën te leren vervangen door meer gezonde, rationele gedachten. Narratieve Therapie is weer bruikbaar om de aandacht van het probleemverhaal af te leiden naar een alternatief verhaal dat meer perspectief biedt. ACT kan ondersteuning bieden bij het leren omgaan met chronische ziekte. Een tafelopstelling maken kan je veel inzicht geven over je plek in een systeem (gezin, werk, vriendengroep). Ik werk zowel cognitie- als emotiegericht, afhankelijk van jouw hulpvraag.

 

Misschien ben je een dierbare, je gezondheid, baan of relatie verloren. Leren leven met verlies is een moeilijke opgave. Rouw is de kostprijs van hechting en maakt deel uit van je identiteit. Het is een proces van aanpassing, verandering, een zoektocht naar betekenis. In rouw zijn veel emoties aanwezig die een eigen functie hebben, een eigen taal spreken. Als je vastgelopen bent in deze zoektocht wil ik je graag ondersteuning bieden.

Foto pexels-photo-204495
happinez-poppetjes-e1522674670628