Praktijk op weg Bleiswijk | Individuele therapie
158
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-158,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Individuele therapie

Tijdens het intakegesprek zoomen we in op jouw hulpvraag en op je verwachtingen. Op basis daarvan kijken we welke begeleiding nodig is. We onderzoeken welke doelen je wilt bereiken en stellen op grond daarvan het behandelplan op. Ik ben erop gericht de behandeling zo kort mogelijk te houden. Regelmatig vindt er evaluatie over de voortgang plaats.

 

Ik werk als therapeut integratief. Dit betekent dat ik verschillende elementen gebruik uit bestaande therapieën. Oplossingsgerichte Cognitieve Therapie richt zich op het verbeteren van jouw actuele omstandigheden en vaardigheden. Rationele Emotieve Therapie kan goed helpen om irrationele ideeën te leren vervangen door meer gezonde, rationele gedachten. Een EMDR-traject is de aangewezen behandeling om onverwerkte nare ervaringen alsnog te verwerken. Narratieve Therapie is weer bruikbaar om de aandacht van het probleemverhaal af te leiden naar een alternatief verhaal dat meer perspectief biedt. ACT kan ondersteuning bieden bij het leren omgaan met chronische ziekte. Een tafelopstelling maken kan je veel inzicht geven over je plek in een systeem (gezin, werk, vriendengroep). Ik werk zowel cognitie- als emotiegericht.

 

 

Foto pexels-photo-204495