Praktijk op weg Bleiswijk | Relatietherapie
121
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-121,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Relatietherapie

Ook een relatie is ‘op weg’ zijn, maar dan samen. Een relatie goed houden gaat niet vanzelf. Elke relatie kent ups en downs. Het is een zoektocht en vraagt constante afstemming. Relatieproblemen kunnen veel stress veroorzaken, communicatieproblemen, seksuele problemen of schuldgevoelens. Ook vreemdgaan, ziekte, moeilijkheden rond kinderen, ontslag of financiële problemen kunnen een relatie sterk onder druk zetten. De meeste uitdagingen ga je samen aan, bij andere heb je hulp nodig.

 

  • Wringt het tussen jullie, en weten jullie niet zo goed waar het probleem zit?
  • Zit jullie relatie in een dip en willen jullie graag meer contact met elkaar?
  • Zitten jullie samen in een negatieve vicieuze cirkel en willen jullie zo niet langer verder?
  • Lijkt het alsof jullie op een doodlopende weg zitten en zijn jullie bang dat jullie relatie zal stranden?

 

Neem contact op en geef je relatie het onderhoud dat ze nodig heeft!

 

Verbetering begint altijd met het krijgen van meer inzicht in de dynamiek van jullie relatie. In het eerste gesprek kijken we wat jullie hulpvraag is en wat jullie verwachtingen zijn. We kijken of er een klik is en ik leg uit wat ik te bieden heb aan begeleiding. Ik ga niets voor jullie oplossen: jullie moeten zelf aan het werk. Naar de ander wijzen en de schuld daar neerleggen helpt jullie niet verder. Een ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gedrag en hierop reflecteren is het begin van verandering. Niet het hebben van problemen, maar de wijze waarop je ermee omgaat is vaak de kern van de problematiek. Ik werk vooral via de EFT-methode (Emotionally Focused Therapy). Bij EFT staat centraal dat mensen gericht zijn op verbinding in een relatie. Mensen lijden eronder als de verbinding niet goed is, als het niet meer veilig voelt bij elkaar. Inzicht in je hechtingsstijl en in die van je partner is belangrijk, omdat in de eerste jaren van je leven de basis wordt gelegd van hoe je later met relaties omgaat. Vertrouw je de ander, wijs je mensen gauw af of vermijd je juist contact? Negatieve patronen kunnen snel een gewoonte worden. Het is belangrijk om dan weer afgestemd te raken op elkaar, om elkaar weer ‘emotioneel te horen’. Bij de relatiegesprekken brengen we eerst alle elementen die een rol spelen in kaart. Ook kijken we naar ingesleten patronen en pijnplekken. Jullie krijgen handvatten om een laag dieper te kijken bij een conflict, zodat jullie elkaar beter begrijpen. Een aantal gesprekken kunnen al een positief effect hebben, dus schroom niet om contact op te nemen.

Samen Op Weg naar meer liefde, begrip en verbondenheid

Samen Op Weg naar meer liefde, begrip en verbondenheid